هیئت یابن طه (عج) شهرستان رشت
هیئت یابن طه (عج) شهرستان رشت

هیئت یابن طه (عج) شهرستان رشت

فرهنگی ،اجتماعی

سیری در سلوک شیخ احمد مجتهدی تهرانی


ولادت و خانواده

او در ۹ مهر ۱۳۰۲ (۱۳۴۳ هجری قمری) در تهران به دنیا آمد. وی در خاندانی متدین پرورش یافت، پدرش محمدباقر از کسبه معروف و با فضیلت بوده و جدش میرزا احمد از تجار مشهور و از مؤمنین عصر خود بود. بعد از این دو، اجداد مجتهدی همگی در کسوت روحانیت و از علما بزرگ و از ائمه جماعات مشهور کاشان بودند. از جمله اجداد وی، ملا محمدعلی مجتهد و ملامحمد باقر مجتهد و ملا محمد کاظم مجتهد کاشانی هستند.

 

 

زندگی

در سال ۱۳۲۱ شمسی و در سن ۱۹ سالگی به کسوت روحانیت درآمد و قبل از آن در بازار تهران مشغول به کار بود، از آنجا که پدرش مخالف طلبگی وی بود، سال‌ها با سختی، در لباس روحانیت به تحصیل علم پرداخت. بعدها نه تنها پدر راضی شد بلکه بر وجود چنین فرزندی در نزد خویشان و نزدیکان و در اجتماع افتخار می‌کرد.

وی پنج سال بعد یعنی در سال ۱۳۲۶ شمسی و در سن ۲۴ سالگی ازدواج کرد. احمد مجتهدی در ضمن تحصیل، به تدریس کتب حوزوی هم می‌پرداخت.

احمد مجتهدی در سالهای آخر عمر از مشکلات تنفسی و قلبی رنج می‌برد سرانجام در ۲۳ دی ۱۳۸۶ در سن ۸۴ سالگی در بیمارستان بازرگانان تهران درگذشت.

مدرسه علمیه

نوشتار اصلی: مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی

او با تلاش تجار و مردم، توانست حوزه علمیه فعلی را که در تهران خیابان ۱۵ خرداد شرقی، کوچه شهید مرتضی کیانی، کوچه مسجد آقا واقع است تأسیس کند.در این حوزه هر سال مراسم عمامه‌گذاری با حضور آیت الله احمد مجتهدی تهرانی برگزار می‌شد. .

تمجید سید علی خامنه‌ای

طلاب این مدرسه علمیه در سال ۱۳۸۳ با سید علی خامنه‌ای دیدار کردند؛ در این دیدار ایشان از جدیت متولیان و طلاب مدرسه درتحصیل علوم اسلامی تجلیل نموده و از کارها و فعالیت‌های انجام شده در مدرسه اظهار رضایت کردند.

وی همچنین در نامه‌ای که در سال ۱۳۸۶ به مناسبت درگذشت احمد مجتهدی تهرانی نوشته بود، از جمله خدمات دینی ارزنده وی را تأسیس و ادارهٔ شایستهٔ این مدرسه علمیه دانست که در طول ده‌ها سال، محل پرورش علماء و فضلای فراوان بوده و هم‌اکنون تعدادی از تربیت‌شدگان در آن، در شمار فضلای برجسته و عالمان و مجتهدان بزرگوار دینی‌اند.

استادان

دروس ادبیات عرب:علی‌اکبر برهان

کتاب مطول: محمدجواد خندق‌آبادی، سید مرتضی علوی فریدونی

منظومه ملا هادی سبزواری: علامه طباطبایی

کتاب لمعتین: صدوقی، محمدجواد خندق‌آبادی، عبدالرزاق اصفهانی

رسائل: محمدجواد خندق آبادی

مکاسب: سید محمدصادق طباطبایی

کفایه: سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی، سید صادق شریعتمداری

درس خارج: سید حسین طباطبایی بروجردی، سید محمدرضا گلپایگانی، عباسعلی شاهرودی، محمدرضا تنکابنی، سید احمد خوانساری

درس اخلاق: سید روح‌الله خمینی، سید حسین فاطمی قمی

تالیفات

کتاب چهار رساله که شامل مباحثی پیرامون ۱.گناهان کبیره ۲.محرم و نامحرم ۳. ارث ۴. احکام غیبت می‌باشد

کتاب‌های زیادی از توصیه‌ها و سخنرانی‌های ایشان توسط برخی افراد جمع‌آوری و چاپ شده‌است. از جمله آن می‌توان به آداب الطلاب، درمحضر مجتهدی، چهل حدیث، بدیع الحکمه یا لطایف حکیمانه، اخلاص گنج سعادت، مودب آداب، طریق دوست اشاره کرد.





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد